Gratis prisoverslag på dit kommende Hus
Tilbygningpris.dk
Hvad kan vi hjælpe dig med?
Gør din boligdrøm til virkelighed
Det kan være en stor opgave at gå fra boligdrøm til drømmebolig og for mange af os ender det desværre med at blive ved drømmen. At bygge eget hus er en projekt, der indeholder så mange aspekter, at det kan være næsten umuligt at bevare overblikket. Det fleste af os besidder ikke fagligheden til at vurdere, om drømmehuset kan blive en realitet, og hvor er det lige vi starter, er det hos banken, hos kreditforeningen eller hos murerfirmaet. Skal vi have fat i en arkitekt og hvad koster det mon. Hvordan søger vi lige om byggetilladelse og kan vi bygge, som vi har lyst til.
Alt for mange boligprojekter strander simpelthen på teknikaliteter, så derfor vil vi gerne opfordre alle, der går med en drøm om bygge hus, til at læse vores grundige og let tilgængelige guide for nybyggeri. Den kan hjælpe lige netop dig, til at finde vej i nybyggeriets store jungle af regler og regulativer og finde de fagfolk, der kan hjælpe dig på vej og i den rækkefølge, der giver bedst mening.
Hvad koster nybyggeri og hvor lang tid tager det
Det er et spørgsmål, der ikke kan besvares generelt. Det svarer lidt til at spørge om prisen på en ny bil. Der er skal medregnes pris på den grund, du ønsker at købe, udgifter til tilsutning af el og vand samt kloakering. Bruger du en arkitekt, skal der også medregnes udgiften hertil.
Du skal vælge indvendige og udvendige materialer, herunder døre, vinduer og tag. Materialer til køkken og bad, gulve og lofter. Du skal tage stilling til ventilation og isolering og om huset skal være fuldmuret eller om du ønsker skalmuring, med indervægge af gasbeton. Der er mange valg der skal tages omkring materialer og kvaliteter, som i mere eller mindre grad, har indflydelse på prisen på dit nybyggeri. Som en god tommelfingerregel kan man sige at kvadratmeterprisen på nybyggeri ligger mellem kr. 13.000 og kr.16.000, men der ses meget ofte variationer i priserne.. Murerfirmaet vejleder dig objektivt og kompetent om alt, lige fra materialevalg til facader og isolering.
Regn som udgangspunkt med en tidshorisont på et lille års tid. Så bliver du ikke skuffet. Allerede ved første møde med murerfirmaets byggeleder, vil der kunne sættes en mere specifik tidsramme på projektet. Skal du have lavet tegninger hos en arkitekt, skal du regne med 4-6 måneder, inden tegningerne er færdige og godkendte. Nogle årstider er mere velegnede til nybyggeri end andre, derfor kan det være god fornuft i, at starte op på et tidspunkt, der giver dig længst mulig tid uden frost og kulde. Murerfirmaet har dog gode vinterforanstaltninger, der giver mulighed for færre dage med vejrlig, hvilket giver gode muligheder for at fastholde tidsrammen trods perioder med regn og sne.
Skal du have bygget nyt sommerhus
Er det et nybygget sommerhus på Sjælland, der står øverst på din ønskeliste, er der nogle helt specifikke regler og love omkring sommerhuse. Den danske zonelov opdeler Danmark i 3 zoner, nemlig by-, land- og sommerhuszoner. Blandt andet er bebyggelsesprocenten noget lavere i sommerhuszoner. Murerfirmaet kan være behjælpelig med information om zoneloven og dine muligheder for at bygge nyt sommerhus, der eventuelt kan anvendes som helårsbeboelse på et tidspunkt i fremtiden.
Der bliver i disse år bygget mange luksussommerhuse, som blandt andet kan bruges til udlejning en del af året. Der er også mange, der bygger nyt sommerhus i forholdsvis nærhed af deres nuværende helårsbolig. Det betyder, at det er lettere at bruge sommerhuset hver weekend, eller sågar hele sommeren, hvor turen til og fra job, så bare bliver lidt længere.
Vi har stor erfaring i at bygge sommerhuse, hvor du kan være medbygger, hvis du ønsker det. Hvilken slags sommerhus der passer til dig og din situation, er helt op til dig selv. Om det skal være den lille, hyggelige og spartanske oase eller det rummelige og luksuriøse frirum, eller noget midt imellem, bestemmer du. Hos os får du til gengæld altid kompetent og objektiv vejledning og et fuldstændig gratis og uforbindende tilbud på din opgave.
Som udgangspunkt kan man inddele nybyggeriet i 3 forskellige faser
- Før du bygger
- Når du bygger
- Efter du har bygget
Inddelingen i disse overordnede faser, giver dig et godt og hurtigt overblik over, hvor du skal koncentrere din indsats og i hvilken rækkefølge du tager fat på de forskellige fagfolk, som skal involveres i dit nybyggeri. På den måde er du sikret, at din drømmebolig ikke må opgives på grund at en misforståelse eller en overset servitut.
Før du bygger
Denne fase er den absolut mest omfattende og vigtige og den kræver meget tid og energi fra dig. Der er rigtig mange valg, der skal tages, ideer der skal gennemtænkes og vælges enten til eller fra. Du skal finde det foretrukne geografiske område, finde den rette grund og vælge din hustype. Det er også i denne fase, at du skal finde overblikket over din økonomi,
Det er også i løbet af denne fase, at du skal lægge dig fast på den entreprenør, der skal stå for dit nybyggeri.
Første fase er langtrukken, den foregår ofte over mange måneder, for der er mange bolde der skal jongleres på samme tid, mange ideer der skal vendes og drejes og mange valg, der skal tages. På sin vis er det ganske fornuftigt at tingene tager tid, det betyder nemlig, at din vej til den helt rigtige bolig er velovervejet og indsigtsfuld, så det bedste resultat står tilbage.
Man kan kort sagt sige, at grundighed om omhyggelighed i denne fase, baner vejen for en lettere og mere problemfri fase 2 og fase 3.
Find den rette lokation
Når du skal bestemme dit geografiske område for din nye bolig, er der flere ting at tage højde for. Din husstandssammensætning er en af dem. Børn der skal i skole, afstand mellem hjem og arbejde, indkøbsmuligheder og fritidsaktiviteter er nogle af de faktorer, du skal have in mente.
Du bør også sætte dig ind i den gældende lokalplan for området, den kan nemlig fortælle dig, om der er specielle hensyn du skal tage, til dit fremtidige nybyggeri. Nogle lokalplaner kan nemlig indeholde regler omkring hvilke materialer eller farver du må bruge og om, hvor højt eller hvor meget du må bygge på grundene.
Hvis du allerede har fundet en egnet byggegrund er det vigtigt, at du tjekker for tinglyste servitutter på grunden. De vil nemlig altid veje tungere en reglerne i lokalplanen og kan i sidste ende betyde, at du kan have nogle uønskede begrænsninger i din råderet, som ikke lige lader sig fjerne.
Find din foretrukne hustype
Når du går med tanker om at bygge hus, har du nok allerede tænkt over, hvordan dit hus skal se ud. Her skal du naturligvis være opmærksom på, at dit endelige valg ender med at være praktisk, tilpas i størrelse, passer til din grund og omgivelserne og at du også om 20 år, synes det er pænt at kigge på.
Der er mange faktorer, der bør indgå i din vurdering, da du skal tænke langsigtet i forhold til størrelse på din familie, besøgende fra nær og fjern og praktikaliteten, når du har overnattende gæster eller andet.
Både den udvendige facade og det udtryk huset har og den indvendige indretning og rumfordeling bør du tænke over mere end en gang. Dit færdige nybyggeri skal være gennemtænkt, for så er du nemlig sikker på, at du bliver glad for dit valg.
Der findes et hav af forskellige huse, det kan give dig et bedre overblik over, hvad du synes bedst om, hvis du i stedet for at kigge billeder på nettet eller i brochurer, bevæger dig ud og ser dem i virkeligheden. Tjek gerne det område, som du har udset dig, så du får en ide om byggestilen. Det kan give dig mange gode og anvendelige ideer til din byggeri.
Nedenfor kan du læse mere om de mest almindelige hustyper, man støder på i Danmark.
- Murermestervillaen
Denne type bolig stammer tilbage fra 1920’erne og er stadig utrolig populær, også som nybyggeri. Murermestervillaen kendes på sit eksklusive og enkle udtryk og på de håndværksmæssige kvaliteter og kendetegn, som for eksempel fremtrukne mursten, stik over vinduer og døre og en gesims. Villaen er ofte bygget i halvandet plan, men kan opføres som du ønsker den.
- Funkisvillaen
Denne boligtype er fra samme tidsperiode som murermestervillaen, men med et helt andet udtryk. Den er elsket blandt mange, med sit letgenkendelige, minimalistiske og skarpe udtryk. Den er helt ren i facaden og med fladt tag. Funkisvillaen kan bygges både med et, halvandet eller 2 plan.
- Typehuset
Med typehuset får du typisk den billigste bolig med den korteste byggetid. Denne type bolig er allerede tegnet og du har som oftest kun mulighed for mindre tilrettelser eller ændringer i det eksisterende layout. Det kan for eksempel være, at slå to værelser sammen til et stort. Typehuset findes i mange udgaver, som længehus, vinkelhus eller knækhus. Der er også mulighed for at finde halvandenplanshuse.
- Den arkitekttegnede villa
Er din drømmebolig helt unik, designet ud fra dine drømme og dit layout, skal du kontakte en arkitekt, der kan realisere dine drømme, så de udmønter sig i professionelle byggetegninger til brug for murerfirmaet. En arkitekt skal naturligvis have betaling for sit arbejde og prisen vil typisk ligge mellem 150.00 og 300.000 kroner, men kan variere i forhold til projektets kompleksitet. Det er en omkostning, som du skal kalkulere med i dit budget. Den arkitekttegnede bolig er som oftest det dyreste valg med den længste proces.
Læg et objektivt og realiserbart budget
Det kan godt betale sig for dig, at være meget omhyggelig i forhold til dit budget. Hele projektet er baseret på dit budget og ingen ønsker at sætte et halvfærdigt nyt hus i venteposition, fordi pengene er brugt.
Du har mulighed for, at låne penge til dit nybyggeri i din bank eller i et realkreditinstitut. Hos realkreditinstitutterne kan du låne op til 80 % af din nye boligs værdi, hos banken kan du låne 15 % og du skal så selv kunne realisere de sidste 5 %. Nu om dage må bankerne gerne agere realkreditinstitut og låne dig de 80 % også, men du skal under alle omstændigheder undersøge alle dine muligheder og vælge den mindst omkostningstunge kombination for dig. Om nødvendigt kan du kontakte en advokat eller en godkendt køberrådgiver, der kan vejlede dig omkring lånespørgsmålene.
Du kan godt risikere, at banken ønsker tegninger og tilbud fra dit byggefirma, inden de ønsker at give dig tilsagn om lån. Det bør ikke være et problem, da de seriøse murerfirmaer gerne giver dig et uforbindende tilbud, uden at du behøver at stå med et tilsagn fra banken.
Vælg dit murerfirma med omhu
Vær opmærksom på, at du ikke bare kan sammenligne kvadratmeterpriser fra forskellige murerfirmaer med hinanden. Der kan være store og fordyrende forskelle i, hvad der er inkluderet i en given kvadratmeterpris. Det kan for eksempel være bortskaffelse af affald, leje af containere eller materialevalg.
Vi står klar med både ekspertise og erfaring, hvis du skal bygge dit nye hus i Københavnsområdet eller på det øvrige Sjælland. Her er de stærke kunderelationer i højsædet og murerfirmaet klar med både professionel vejledning og rådgivning i alle byggeriets faser. Et tæt og langvarigt samarbejde med pålidelige og professionelle samarbejdspartnere sikrer dig en tidsplan der holder og et resultat hvor smukt og solidt håndværk samt en fin sans for detaljerne er i højsædet.
Når du bygger
I denne fase kan du mestendels bare vente, modtage opdateringer af din faste byggeleder og eller bare glæde dig til, at din nye bolig står klar. Realiteten er nok, at det er den sværeste periode for dig, for alt er lagt i hænderne på din entreprenør. Forsøg at slå koldt vand i blodet og hav tillid til, at alt de hårde arbejde du har lagt i fase 1, kommer dig tilgode her i fase 2. Lysten til at tage forbi din byggegrund både tidligt og sent har du nok, men lad hellere være. Jo mere tid der skal bruges på at tale med dig, jo mindre tid er der til at arbejde på din bolig. Vær tryg ved tanken om, at ingen nyheder er gode nyheder og at din byggeleder nok skal kontakte dig ved den mindste udfordring eller hurdle.
Gå ud sammen med familien og kig på nye malerier eller på den nye sofa, i har bestemt jer for at købe. Få ryddet og din nuværende bolig, smid det ud, der ikke længere er brug for. Pak det i kasser, som først skal bruges igen, efter du er flyttet ind i drømmebolig. Selvom tiden kan føles utrolig lang, der der faktisk masser af projekter at gå i gang med. Hold fokus og se ventetiden som en positiv ting, der netop giver dig den nødvendige tid til at forberede dig bedst muligt, på en gnidningsfri og stressfri indflytning.
Efter du har bygget
Når Murerfirmaet er færdige med at bygge, skal der være det, der hedder en afleverelsesforretning. Her gennemgår du, sammen med byggelederen, boligen for eventuelle fejl og mangler, som vil blive udbedret. Herefter er boligen klar til, at du flytter ind. For at kunne nyde den nye bolig, er det vigtigt at fraflytning fra din nuværende bolig går let og smertefrit. Det kan derfor være en god ide, at tale med Murerfirmaet i god tid, da der kan formidles kontakt til et flyttefirma, der både kan pakke i kasser og flytte indbo. Der kan ligeledes sørges for bestilling af container til haveaffald eller andet affald der skal bortskaffes.
Har din gamle have brug for en kærlig hånd, inden du fraflytter eller har du brug for hjælp og inspiration til din nye have, kan du også få hjælp til at formidle kontakt til en gartner eller en havemand, så du får det bedste ud af din have og dine udenomsarealer. På den måde kan du koncentrere dine kræfter om at nyde den nye bolig og sørge for den bedste, stressfri indflytning.
Om Tilbygningpris.dk
Tilbygningpris.dk er en del af murerfirmaet.dk, et Sjællandsk byggefirma med kontorer i Næstved og på Amager i København. Vi er et sammentømret hold af erfarne og professionelle fagfolk med brede og alsidige kompetencer og en solid, faglig stolthed. Vi varetager alle slags projekter indenfor nybyggeri, herunder skalmuring og tilbygning. Vi klarer også alle former renovering af badeværelse og andre enkeltrum i din bolig, samt alle typer facaderenoveringer og facadeisolering. Vi står klar med råd og vejledning til dit byggeprojekt eller nybyggeri. Vores brede erfaring gør os i stand til at vejlede dig i alle byggeriets faser.
God dialog og løbende kundekontakt er alfa og omega for os. Vi tager alle henvendelser fra vores kunder seriøst, for det er jer, vi lever af. At lægge sine drømme og ideer i andres hænder er altid svært, men vi gøre vores til, at dit projekt forløber smertefrit og godt. Har du fået blod på tanden i forhold til at realisere din boligdrøm, kan du booke et helt uforpligtende møde med vores erfarne byggeleder. Tak fordi du tog dig tid til at læse med, vi glæder os til at høre fra dig.